Aktiviteetit

Sysmän alueen järvet, joet, saaret ja harjut lumoavat kaikki luonnossa liikkujat. Talvisin jäätynyt Päijänne houkuttelee hiihtämään, pilkkimään, lumikenkäilemään tai kelkkailemaan! Kesäisin puolestaan alueen melontareitit tarjoavat kymmenien kilometrien mittaisia vaihtelevia reittejä niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin melojalle, joista tunnetuin on Tainionvirta. Lisäksi runsaat vesistöt tarjoavat vaihtoehtoja niin uistelu-, heitto- ja perhokalastajallekin!

Alueen metsä- ja harjumaastoista löytyy retkeilijöille monipuolisia ja vaihtelevia retkeilyreittejä. Kivitatin pihasta voit lähteä suoraan patikointipoluille, joista lähimmät ovat Päijätsalon alueen eripituiset reitit. Tarkemmat kuvaukset Etelä-Päijänteen alueen retkeilyreiteistä löydät “Kesäaktiviteetit” -kohdasta.

Kesäaktiviteetit

Kesäaktiviteetit

Nauti saaren rauhasta ja hiljaisuudesta kesällä uiden, kalastellen, veneillen, polkupyöräillen ja patikoiden. Kivitatti sijaitsee Päijänteen kansallispuiston välittömässä läheisyydessä Päijätsalon saaressa. Päijätsalon luonnonsuojelualue on matkailijoiden ja retkeilijöiden suosima luonnonpuisto ja mainio patikointi-, sienestys- ja marjastuskohde.
Päijätsalossa on noin 4 km pituinen retkeilypolku, jonka varrella sijaitsevat luontotaulut kertovat alueen kasvillisuudesta. Päijätsalon huipulla sijaitsevasta näkötornista voi puolestaan ihailla Päijänteen maisemia.
Etelä-Päijänteen alueen retkeilyreitit:

Päijätsalo
Kammiovuori
Kelvenne
Pulkkilanharju
Aurinko-Ilves
Päijänne-Ilves

Päijänne ja alueen muut vesistöt tarjoavat upeat puitteet kalastustretkelle. Opastettuja kalastusretkiä alueella tarjoavat www.eramaankutsu.com ja Etelä-Päijänteen Kalastuspalvelut.
Uutuutena kesäisin Sysmän Suopellon satamasta lähtevä M/S Elbataren päiväristeily. Risteilyn kesto on 2 tuntia, jonka aikana vieraillaan Erakkosaaressa. Lisätietoja risteilyaikatauluista ja hinnoista: Elbatar. Tilausristeilyjä Sysmässä puolestaan järjestää M/S Jenni-Maria. Lisätietoja tilausristeilyistä: www.kulkeevettenhalki.com
Sysmän kunta on myös tunnettu kulttuuripitäjä ja kiinnostavia käyntikohteita ovatkin kesäisin muun muassa Vanha Pappila, Teatteritalo, Pyhän Olavin kirkko ja useat eri kulttuuritapahtumat.
SUVISOITTO 2019: 29.06.-06.07.2019 (www.suvisoitto.fi).

Talviaktiviteetit

Talviaktivitetit

Päijätsalon talvi antaa mahdollisuuden monenlaiselle liikunnalle, lumikenkäilylle, murtomaahiidolle ja potkukelkkailulle niin jäällä kuin saaren teillä joita ei hiekoiteta eikä suolata. Talvikalastajille niin pilkkijöille kuin talviverkkokalastuksen ihmeelle löytyy mahdollisuus isännän opastuksella. Tietysti voi vain nauttia saaren rauhasta, tähtitaivaista ja hankien kimalluksesta.

Linkit

Linkit

www.sysma.fi (Sysmän kunta)
www.go-sysma.fi (Sysmän kuvia)
www.sysmansuvisoitto.com
www.tarjalehtonen.com (pitopalvelu)
www.eramaankutsu.net (Luonto-, kalastus-, metsästysretket)
www.KulkeeVettenHalki.com (Tilaus-, ohjelma-, yleisö-, ym. risteilyt M/S Jenni-Maria II)
www.loma-paijanne.fi (Etelä-Päijänteen alue, aktiviteetit yms.)