Aktiviteetit

Sysmän alueen järvet, joet, saaret ja harjut lumoavat kaikki luonnossa liikkujat. Talvisin jäätynyt Päijänne houkuttelee hiihtämään, pilkkimään, lumikenkäilemään tai kelkkailemaan! Kesäisin puolestaan alueen melontareitit tarjoavat kymmenien kilometrien mittaisia vaihtelevia reittejä niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin melojalle, joista tunnetuin on Tainionvirta. Lisäksi runsaat vesistöt tarjoavat vaihtoehtoja niin uistelu-, heitto- ja perhokalastajallekin!

Alueen metsä- ja harjumaastoista löytyy retkeilijöille monipuolisia ja vaihtelevia retkeilyreittejä. Kivitatin pihasta voit lähteä suoraan patikointipoluille, joista lähimmät ovat Päijätsalon alueen eripituiset reitit. Tarkemmat kuvaukset Etelä-Päijänteen alueen retkeilyreiteistä löydät “Kesäaktiviteetit” -kohdasta.

Talviaktiviteetit

Talviaktiviteetit

Nauti saaren rauhasta ja hiljaisuudesta kesällä uiden, kalastellen, veneillen, polkupyöräillen ja patikoiden. Kivitatti sijaitsee Päijänteen kansallispuiston välittömässä läheisyydessä Päijätsalon saaressa. Päijätsalon luonnonsuojelualue on matkailijoiden ja retkeilijöiden suosima luonnonpuisto ja mainio patikointi-, sienestys- ja marjastuskohde.
Päijätsalossa on noin 4 km pituinen retkeilypolku, jonka varrella sijaitsevat luontotaulut kertovat alueen kasvillisuudesta. Päijätsalon huipulla sijaitsevasta näkötornista voi puolestaan ihailla Päijänteen maisemia.
Etelä-Päijänteen alueen retkeilyreitit:

Päijätsalo
Kammiovuori
Kelvenne
Pulkkilanharju
Aurinko-Ilves
Päijänne-Ilves

Päijänne ja alueen muut vesistöt tarjoavat upeat puitteet kalastustretkelle. Opastettuja kalastusretkiä alueella tarjoavat www.eramaankutsu.com ja Etelä-Päijänteen Kalastuspalvelut.
Uutuutena kesäisin Sysmän Suopellon satamasta lähtevä M/S Elbataren päiväristeily. Risteilyn kesto on 2 tuntia, jonka aikana vieraillaan Erakkosaaressa. Lisätietoja risteilyaikatauluista ja hinnoista: Elbatar. Tilausristeilyjä Sysmässä puolestaan järjestää M/S Jenni-Maria. Lisätietoja tilausristeilyistä: www.kulkeevettenhalki.com
Sysmän kunta on myös tunnettu kulttuuripitäjä ja kiinnostavia käyntikohteita ovatkin kesäisin muun muassa Vanha Pappila, Teatteritalo, Pyhän Olavin kirkko ja useat eri kulttuuritapahtumat.

Kesäaktiviteetit

Kesäaktiviteetit

Nauti saaren rauhasta ja hiljaisuudesta kesällä uiden, kalastellen, veneillen, polkupyöräillen ja patikoiden. Kivitatti sijaitsee Päijänteen kansallispuiston välittömässä läheisyydessä Päijätsalon saaressa. Päijätsalon luonnonsuojelualue on matkailijoiden ja retkeilijöiden suosima luonnonpuisto ja mainio patikointi-, sienestys- ja marjastuskohde.

Päijätsalossa on noin 4 km pituinen retkeilypolku, jonka varrella sijaitsevat luontotaulut kertovat alueen kasvillisuudesta. Päijätsalon huipulla sijaitsevasta näkötornista voi puolestaan.

Talvi Päijätsalossa/Kivitattissa

Talvi Päijätsalossa/Kivitattissa

Talvi Päijätsalossa antaa mahdollisuuksia monellaiselle liikunnalle riippuen tietysti lumi-ja jäätilanteesta, lumikenkälyä, murtomaahiihota, retkiluistelua, potkukelkkailua potkukelkkailua jäällä tai Päijätsalon teillä joita ei soriteta.
Tietysti voi nauttia vain saaren rauhasta, kauniista tähtitaivaasta tai hankien kimmalluksesta ja antaa mielen rauhoittua ja keskittyä ihan vain omaan itseensä ilman arjen vaatumuksia.

Tapahtumat
Kesällä 2013 valmistui Suopellon uusi satama jossa on bensajakeluasema. Satamassa on myös kahvila josta saa virvoikkeita ja pientä purtavaa suolaisen ja makean nälkään.

Tapahtumia 2014
Sysmässä on suuri tapahtumien kirjo etenkin kesäkuukausina. Sysmän Suvisoiton uusi ohjelmisto on luettavissa www.suvisoitto.fi Kirjakyläpäivät, Uotinpäivät ym.. Lisätietoja tapahtumista voi lukea Sysmän kunnan kotuisivuilta www.sysma.fi

Vaellusryhmä “Levottomat Kintut”
Vaellusryhmä “Levottomat Kintut” on vapaa kaikille. Tervetuloa hauskaan luontoarakastavaan ja virkeään porukkaan. Aina ei tarvitse vaeltaa yksin! Mukaantulo on muodotonta. Ilmottautiminen Kivitattiin sähköpostitse info@majatalokivitatti.fi tai puhelimitse 0440771137 riittää.
Retket on suuniteltu niin, että matkat ei tule liian pitkiksi, ideana on vaeltaminen yhdessä. Päävaellus on aina noin 10 km pituinen.
Terveellistä ja mielenkiintoista vuotta 2015 kaikille vaelluksen ystäville ja myös niille jotka mahdollisesti haluavat liittyä seuraamme, tervetuloa!!

21.03. Pidämme pienet pilkkikisat rantasaunalla.Pilkit veteen n. kello 10.00. Kalojen lukumäärä ratkaisee voittajan. Makkaratuli ja sauna lämpiää, Jussi on lupaillut tehdä avannon. No nyt täytyy tässä kohtaa varttua tätä kevään edistymistä ja katsoa onko tuonne jäälle vielä menemistä??!! Omat eväät.
01.05. Vaellamme jo neljättä kertaa Päijätsalon näkötornille ihailemaan heräävää kevättä. Tapaamme kello 10.00 Lounaisrannantien muuntajalla. Omat eväät mukaan. Makkaraa paistamme sitten tuulen suunnasta riippuen joko Pyydysniemen nuotiopaikalla tai rantasaunan edessä.vOmat eväät!
19.06 Juhannusta päätimme viettää taas yhdessä tai erikseen tanssien Sysmän VPK´n lavalla.
29.08. Kesävaellus vie meidät Evon kansallispuiston maisemiin. Tarkemman polun määrittäminen on vielä työn alla. “Aurinko Ilves” on janareitti ja kokonaisuudessaan liian pitkä meille harrastajille. Pyrimme etsimään meille sopivan osan reitistä. Maasto ei ole erikoisen vaativaa, lenkkarit riittää.Tapaamme Kivitatin parkkipaikalla kello 9.00..Omat eväät!
Mikäli ei ole omaa autoa niin autoissa varmasti löytyy tilaa kun ilmoittelee ajoissa.
29.11. Perinteiset “Hauskakepikkujoulut” Kivitatissa kello 19.00. Pienetä purtavaa ja

Näin se vuosi sitten taas hujahtaa, toivon meille kaikille hauskoja hetkiä !!!!

Linkit

Linkit

www.sysma.fi (Sysmän kunta)
www.go-sysma.fi (Sysmän kuvia)
www.sysmansuvisoitto.com
www.tarjalehtonen.com (pitopalvelu)
www.eramaankutsu.net (Luonto-, kalastus-, metsästysretket)
www.KulkeeVettenHalki.com (Tilaus-, ohjelma-, yleisö-, ym. risteilyt M/S Jenni-Maria II)
www.loma-paijanne.fi (Etelä-Päijänteen alue, aktiviteetit yms.)